fbpx

Amenajeaza dormitorul copiilor in stilul Montessori cu ajutorul unui atelier de prelucrare CNC

Cu siguranta ai auzit deja de metoda educationala a Mariei Montessori si principiile aduse de aceasta pentru a creste copiii intr-un mod armonios, respectandu-i si oferindu-le sansa de a invata prin experienta personala cu mediul inconjurator. Pentru a permite acest lucru exista o serie de recomandari in amenajarea dormitorului celor mici, astfel incat acestia sa poata utiliza tot ce se afla in jurul lui cu usurinta.

Iata cateva idei de amenajare a dormitorului copiilor respectand principiile Montessori:

Renunta la patutul cu grilaj pentru bebelusi

Chiar daca ne ofera uneori ideea de siguranta, acest tip de patut il face pe cel mic sa fie dependent de un adult pentru a-l folosi, si astfel incalca unul din principiile de baza ale metodei Montessori, independenta celui mic. Dupa ce implineste varsta de un an, schimba acest patut cu unul cat mai jos in care copilul tau se va putea urca si cobora cu usurinta, astfel oferindu-i libertatea de a alege singur momentul in care vrea sa se culce sau sa se trezeasca. Poti construi acest patut din materiale naturale cu ajutorul unui atelier de prelucrare CNC, personalizandu-l pe dimensiunile camerei tale, adaugand acel aspect de casuta sau cort specific stilului Montessori.

Adapteaza mobilierul pe dimensiunile celui mic

Pentru copilul tau, obiectele la dimensiuni reale pot fi usor intimidante si foarte greu de folosit. Opteaza pentru mobilier, jucarii si elemente de decor pe dimensiunile celui mic. Cu putina inspiratie si cu ajutorul prelucrarii CNC poti construi tot universul copilului tau cu toate cele necesare: masuta si scaune pe dimensiunile lui, o bucatarie micuta, atelier de pictura/creatie/bricolaj sau chiar mici jucarii educative. Iata spre exemplu o idee de pusculita din plywood creata in atelierul nostru de frezare CNC, ce poate oferi celui mic sansa de a incepe sa invete prin experienta proprie importanta economisirii.

Gandeste spatiul si mobilierul astfel incat sa fie accesibil celui mic

Pentru a incuraja independenta copilului tau, gandeste camera astfel incat cel mic sa aiba acces la toate lucrurile cu usurinta. Pune-te in locul lui pentru a putea gandi cat mai util spatiul pe care il ai. Foloseste etajere deschise, la indemana lui, fara sa le aglomerezi cu prea multe obiecte. Pentru a-i face alegerea mai usoara, pune in aceste etajere doar o parte din jucarii si carti, pe care mai apoi le poti schimba cu cele depozitate oferindu-i varietate fara presiunea unei alegeri dificile. Daca spatiul este o problema, iata o solutie de masa/etajera convertibila, creata in atelierul nostru de prelucrare CNC din materiale naturale cum ar fi: lemn, PAL, MDF.

Decoreaza camera copilului tau in culori blande si materiale naturale

Gandeste-te la cel mic si in momentul in care alegi culorile si obiectele de decor. Foloseste culori neutre, pale, fara a crea un contrast prea puternic, pentru a crea o atmosfera linistitoare in care cel mic se poate dezvolta armonios. Ai observat cat timp petrec toddlerii nostri in oglinda? Pentru ei este foarte important sa isi studieze mimica si gesturile. Pozitioneaza oglinda la nivelul lor pentru a le facilita acest mod de invatare. Chiar si obiectele de decor, cum ar fi tablouri, un tapet desenat, ar fi bine sa fie pozitionate la nivelul celor mici, pentru a se putea bucura de ele. Pentru obiectele de decor textile alege materiale naturale cum ar fi in, bumbac sau lana, pentru ca cel mic sa invete experimentand diverse texturi.

Daca ai in plan transformarea unei camere intr-un univers al copiilor respectand principiile educationale Montessori si nu numai, atelierul nostru de prelucrare si frezare CNC iti sta la dispozitie pentru a aduce viata proiectului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Machine Mission

Debitare si prelucrare prin frezare CNC in lemn, MDF, polistiren, aluminiu sau plastice

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

Machine Mission

Debitare si prelucrare prin frezare CNC in lemn, MDF, polistiren, aluminiu sau plasticeCurrency