fbpx

Ce materiale lemnoase pot fi prelucrate cu ajutorul CNC?

Prelucrarea lemnului este o meserie pe care noi, oamenii, o practicăm de mulți ani, din generație în generație, uneori la nivel de hobby, alteori, în interes profesional. Prelucrarea lemnului cu ajutorul CNC nu se îndepărtează foarte mult ca idee și produs final de sculptura în lemn, însă CNC reprezintă un sistem automat, computerizat, ce ne ajută să obținem anumite produse într-un timp mult mai scurt și aproape, fără nici un efort.

Spre deosebire de sculptura în lemn, prelucrarea lemnului cu CNC reprezintă o tehnologie relativ nouă, și așa cum multe tipuri de lemn nu sunt potrivite pentru sculptură, și în ceea ce privește CNC-ul avem o listă de materiale lemnoase cu care putem jongla în obținerea produselor finale.

Pal deși este des utilizat în industria mobilei și nu numai, palul nu este propriu-zis un lemn, ci un placaj din așchii lemnoase care se realizează cu resturile de lemn rămase în urma prelucrării acestuia. Este frecvent utilizat deoarece, față de alte tipuri de lemn masive precum stejarul sau fagul, este mult mai accesibil la preț, dar și mai ușor de prelucrat.

Totodată, palul este un material lemnos care poate fi prelucrat cu ajutorul CNC și din care putem obține numeroase produse utile, dar și decorative. Spre exemplu, cu ajutorul palului, noi am realizat un set de mobilier ideal pentru un atelier pe care te invităm să il descoperi. 

MDF – asemenea palului, nici MDF-ul nu reprezintă un lemn natural, ci un compus lemnos realizat din fibre de lemn. Plăcile de MDF sunt foarte utilizate în industria mobilei, dar și a construcțiilor, așa că suntem siguri că acest termen nu-ți este străin, deoarece multe piese de mobilier accesibile ca preț sunt fabricate din MDF.

În prelucrarea lemnului cu ajutorul CNC folosim deseori MDF-ul, în special ca material pentru obținerea panourilor decorative, produse ce aduc un plus de eleganță și creativitate casei tale. Cu ajutorul lor poți separa anumite spații din casă, sau poți foarte bine să maschezi un calorifer sau un obiect care nu ai vrea să stea la vedere. Exemple de astfel de panouri decorative te invităm să descoperi aici și aici

Plywood (placaj multistrat) –  un produs semifabricat din lemn, regăsit și el deseori în industria construcțiilor, a fabricării mobilei sau chiar a ambalajelor și ambarcațiunilor. Acest material lemnos se obține prin suprapunerea mai multor foi de furnir suprapuse, astfel că, putem obține grosimi mai mici sau mai mari, mai flexibile sau mai rigide.

Fiind un material destul de versatil, este și ideal în prelucrarea lui cu ajutorul CNC, așadar, în portofoliul nostru se regăsesc numeroase produse realizate din placaj multistrat, precum mobilier pentru copii, jucării interactive din plywood, suport de vin sau masă convertibilă.

Lemn masiv – acesta este probabil și cel mai costisitor material în prelucrarea CNC și nu numai, în funcție și de tipul acestuia. Putem vorbi de fag, stejar, molid sau alte tipuri de lemn care sunt preferate de numeroși consumatori pentru calitate și durabilitate.

Chiar dacă poate fi un material lemnos rigid, lemnul masiv poate fi prelucrat cu ajutorul CNC-ului, în orice formă a lui, îmbinat în dinți, cu lamelă continuă sau nu. Putem obține o diversitate de produse și din acest material, așa că ne lăsăm ghidați de nevoile și cerințele voastre în orice proiect, oricât de provocator ar putea părea el. 

Acum că ți-am prezentat materialele lemnoase ce pot fi prelucrate cu ajutorul CNC-ului, poate ți-am dat câteva idei de produse frumoase și utile care ți-ar fi de folos acasă, la birou sau chiar în atelierul tău. Noi suntem entuziasmați de fiecare idee nouă, așa că nu ezita să ne contactezi atunci când vrei să pui în practică alături de noi un produs pe care ți-l dorești. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Machine Mission

Debitare si prelucrare prin frezare CNC in lemn, MDF, polistiren, aluminiu sau plastice

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

Machine Mission

Debitare si prelucrare prin frezare CNC in lemn, MDF, polistiren, aluminiu sau plasticeCurrency